søndag den 16. juni 2013

JUNI, Køkkenet

Lige nu bugner min køkkenhave med rababer, så vi har haft travlt i køkkenet med at tilberede diverse rababer retter. I dag har vi bagt rababertærte.



Emily´s Rababertærte (til 8 personer)

Det skal du bruge

Mørdej:
  • 150 g koldt smør
  • 4 dl hvedemel
  • 1/2 dl flormelis
  • 1 æg
  • korn fra 1 vaniliestang


Rababer kompot:
  • 20 rababerstilke rengjorte og skåret i stykker på ca 3 cm
  • 75 flormelis


Mandelmasse:
  • 100 g mandler malet til groft mandelmel
  • 1 dl flormelis
  • 1 æggehvide
Start med at bland flormelis, mel, smør og vaniliekorn i en foodprocessor. Tilsæt ægget for at samle dejen. Hvis dejen ikke er helt samlet efter 30 sek, kan du tilsætte lidt vand. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet mindst 1 time.
I mens dejen er i køleskabet, forer du en bradpande med bagepapir. Her i fordeles rababer stykkerne som blandes med florsukkeret. Blandingen bages ca 25 min i ovnen ved 180 grader.
Mandelmassen laves ved at du rører mandelmelet med flormelis og æggehviden.
Mørdejen tages ud af køleskabet, rulles tyndt ud og lyftes forsigtig over i tærteformen. Prik dejen med en gaffel før tærten bages ca 15-20 min ved 180 gader. Tærtebunden skal kun være svagt lysebrun når du tager den ud af ovnen.
Tilsidst fordeles mandelmassen jævnt over tærtebunden, og her ovenpå lægger du rabarkompotten. Øverst laver du et gitter af den resterende dej. Bag tærten ca 30-35 min ved 180 grader.
Nyd tærten lun med kold flødeskum. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar