lørdag den 13. december 2014

DECEMBER, Gør det selv

Luciabrud med Lussekatte!
Om du ikke har prøvet at bage Lussekatte til dig og dine børn så synes jeg du skal prøve idag!
Den bløde konsistens og milde smag af safran gør at dom tar hurtigt slut! Prøv dem!



Hvad du skal bruge
  • 200 g smør
  • 1/2 liter mælk
  • 100 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl sukker
  • 1 gram safran
  • 16-17 dl mel
Rosiner til pynt
Æg til pensling

Sådan gør du
Safran blandes i mælken. Smelt smørret og hæld safranmælken i. Smuld gæren, sukker og salt i en skål, og opløs den med safranmælken. Hæld mel i skålen og ælte dejen så den bliver blank. Lad dejen hæve lunt i 40 minutter. Tril små pølse af dejen, som et langt finger. Brødene pyntes med rosiner i hver ende. Lad dem efterhæves i 30 minutter på en bageplade, og pensl dem med æg. Bag dem i en 250 grader varm ovn i ca 10 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar