onsdag den 5. juni 2013

JUNI, Køkkenet




Pebermynte, Mentha piperita
Mynte spreder sig stærkt. Helst bør de hegnes ind. Bladene anvendes til 
kødretter, supper, sovse, salater, kolde drikke og urtete.


Madeleines
Du får ca 25 st. (du behøver en Madeleine form) husk at smelte lidt smør till formen. Om du vill have glasur på så tar du en citron + skal og blande det med flormelis. 
Tænk på at massen skal være tyk. Prøv dig frem!
Hvad du skal bruge
   175 g smør
   50 g mandel mel
   150 g sukker
   6 æg
   2 æg blommer
   1 vaniljestang
   230 g hvedemel

Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde.
Bland alt bortset fra smørret og hvedemellen, rør godt igennem.
Rør nu melet i, og derefter det smeltede smør.
Fordel dejen i formen. Fyldt 2/3 op, bag dem ved 180 grader i ca 18 minutter. Når de er gyldne er de færdige. Vend kager ud af formen.


Spis din Madeleins med varm pebermynte te. Om du har nogen Madeleins til overs kan du 
lægge dem i fryseren. Men man kan ikke holde fingerne væk !


Ingen kommentarer:

Send en kommentar