lørdag den 14. september 2013

SEPTEMBER, Haven

Bouquet garni, værtindegave
Små stof poser med bouquet garni(anvendes til gryderetter), fåes ikke at købe her i Danmark, så vi laver vores egne.
Hvis krydderurterne anvendes friske er de stærkest, men de tørrede holder længer, og er meget nemme at anvende.



Det skal du bruge
Blandede krydderier f.eks.
  • Rosmarin
  • Salvie 
  • Timian 
  • Oregano
  • Merian
  • Ostelærred
  • Bomuldssnor


Sådan gør du
Høst de forskellige krydderurter, bind dem i små buketter og hæng dem til tørre i 14 dage.(det er vigtigt de er helt tørre).  Hvis du har en morter, er det fint at støde urterne her i, ellers kan du hakke dem fint med en kniv.

Klip ostelærredet i firkanter på 13x13 cm. Læg en lille portion krydderurter på hver firkant. Saml enderne af stoffet, og bind bomuldsgarnet stramt. 

Prøv at lave forskellige kombinationer af krydderurter. Selv bruger jeg til lam rosmarin, salvie og persille til lam, og til kylling løvstikke, timian og rosmarin.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar