lørdag den 24. august 2013

AUGUST, Køkkenet

Lavendel og Birkes kage
Det skal du bruge
  • 1 vanilje stang
  • 2 1/2 dl melis
  • 125 gram smør
  • 2 æg
  • 3 1/2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 dl birkes frø
  • 1 spiseske tørrede lavendelblomster
  • 2 1/2 dl kærnemælk 

Sådan gør du
Skrab alle kernerne fra vaniljestangen ud, og læg dem i en skål sammen med melis og smør og pisk det sammen, så det bliver lyst og luftigt.Tilsæt æggene et ad gangen. Bland de øvrige ingridientser i, så det bliver en ensartet masse. Hæl massen op  i en form, husk at smøre den og strø lidt rasp ud i formen. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca 30-35 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen.

Tips! Hvis du vil glasere kagen så bland 2 dl flormelis med 2-3 tsk vand. Og strø kandiserede lavendel eller viol blomster over. Kagen er luftig og god til te!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar